Image

Hytte Vrådal


Hytteprosjekt for storfamilien. Dette er et hytteprosjekt utformet i tett samarbeid med familien. Hytta er på 146 m2 pluss anneks og inneholder 14 faste sengeplasser + hems.

Hytteprosjektet er lokalisert i Vrådal, Kvitseid og ligger ut mot en skrent i dalens nordlige fjellside. Da det ofte blåser fra nord var det viktig å kultivere uteområdet slik at tunet er beskyttet av byggene mot vinden. Da det sjelden blåser fra sør og vest på tomtens plassering så ligger uteplassen skjermet med utsyn mot vest. For å skape gjennomsyn gjennom bygget er kjøkkenområdet åpen med skyvedører på byggets Nord og Sør-side. Dette gjør at den høye takhøyden og de store vinduene mot naturen gir hytta en lufting og åpen kvalitet. Høyden er begrenset da det ligger en bakenforliggende hytte som gjerne vil bevare sin utsikt nedover i dalen.

Hytta er delt i to hoveddeler, en soveromsfløy og en stue, kjøkkendel med tilhørende hems og soverom. Dette gjør at man kan enkelt skille oppvarmingen i hytta mellom de to delene de gangene man er få på besøk. Ettersom det er tilrettelagt for storfamilien og større samlinger av besøkende er det behov for mange sengeplasser, men dette er tilegnet små soverom slik at fellesrommene er rause.

Området er regulert til tradisjonell byggeskikk og hytta er laftet. Grunnet lange spenn i tømmeret er limtre-laft benyttet for å forhindre sprekk-dannelser. Tradisjonelle mønespir kjennetegner området og er tilpasset hytta sammen med utskjæringer i stolpene. Rundt hytta er skifer benyttet og skigard brukt som gjerde.