Image

Husvikveien 37a+b


Type: Enebolig / Sambo
Sted: Tønsberg / Husvik
Prosjektår: 2015
Ferdigstilt: 2018
Areal:
Bolig 1: 155 kvm
Bolig 2: 110 kvm
Atrium: 65 kvm
Garasje: 72 kvm
Verksted: 42 kvm
Tomt: 2500 kvm (samlet areal)
Entreprenør: Hedalen Byggservice AS
Samarbeidspartnere:
Splitkon AS
Rennebu Sag AS
Kebony AS
Publisert i en rekke artikler:
klikk.no
minmote.no
trenytt.no
e-architect.com
yourshow-home.com

Villa Husvikveien er et hjem for en familie bestående av to voksne besteforeldre og en barnefamilie på fire. De bor i hvert sitt hus, men deler tak, gårdsplass og hage. De dyrker et fellesskap, støtter hverandre og hjelper hverandre, men kan også trekke seg tilbake hver til sitt uten innsyn og med mulighet til å være privat.

Villa Husvikveien er tegnet for å være usynlig.

Huset ligger inntil et vernet og viktig våtmarksområde for fugl og dyreliv. Deler av huset, – garasjen, boder og verksted graver seg ned i terrenget. Alle bygningsvolumene har flate tak dekket med sedum, planter og blomster. Taket forvandler seg til en blomstereng på sommeren og naboene bak huset ser ikke annet enn sjøen og blomsterengen.

Det er ikke før man ankommer gårdsplassen, – mellomrommet mellom husene at ser man husets sanne karakter og identitet. Fasadene, som er dekket med brent kledning lukker seg mot alle sider bortsett fra mot hagen og sjøen. Kjøkken, stue og oppholdsrom ligger vendt mot hagen, utsikten og sjøen. Fra stuen ser man ut på bølgende siv, fugl og dyreliv. Man har direkte kontakt med den store hagen der det også ligger et strandhus, en lekestue, et hønsehus og masse boltreplass for store og små. Husene fremstår som et familievennlig paradis, – åpent, trygt og med masse rom for lek. Innvendig er huset preget av høy takhøyde, synlig takkonstruksjoner og åpenbare men lekne volumer med små morsomme kuriositeter som innvendig utedusj og en liten, hemmelig hems til barna.

Villa Husvikveien er bygget på utradisjonelt vis med flere nyskapende og utradisjonelle teknikker. Det er blant annet ikke brukt spiker i konstruksjonen. I stedet er dragerne lasket med duehalser.

Kledningen er brent på 3000 grader, en gammel teknikk som forhindrer råte, sopp og insekter samtidig som den er helt vedlikeholdsfri. Kledningen var det første av sitt slag i Norge da det ble bygget og var et forsknings, – nybrottsarbeid i samarbeid med Kebony.